Forum/VOGE DS525X/Teknik Destek/Voge DS525X Yakıt Tüketimi
SABİTLENMİŞ

Voge DS525X Yakıt Tüketimi

Bu içerik kullanıcı tarafından oluşturulmuştur. Doğruluk, güvenlik ve yasal uygunluk sorumluluğu içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. MotoRiders aracı platformdur. İçerik taahhütnamesi

19 görüntüleme · 1 yanıt

Voge DS525X Modeli ile ilgili en çok sorulan sorulardan bir tanesi de yakıt tüketiminin nasıl olduğudur.

Bu konuya kendi deneyimlerime göre bir bilgi paylaşmak istiyorum;

Öncelikle bir adventure tarzı bir motor sahibiz, ıslak ağırlığı 195 kg. Yağ, su(antifiriz), yakıttı çanta idi, aksesuar vs derken 225, 250 kilo arasında bir ağırlığa ulaşıyoruz. Haliyle çokta hafif bir motorumuz yok. Ancak buna rağmen motorumuzun yakıt sarfiyatı gerçekten çok ideal, özellikle rakiplerine yada alternatif modellere göre çok daha elverişli.

Rakamlara gelecek olursak;

525'te iki ayrı mod mevcut E (ekonomi) ve S (Sport) olarak, ilk zamanlar bende elektronik gaz olmayan bir modelde mod olsa ne olacak bir fark yoktur diye düşünüyordum ve o yüzden uzun süre E modunda kullandım motorumu. Ancak konuyu daha evvel tecrübe etmiş arkadaşlarımın yönlendirmesi ile S moduna geçtim ve gerçekten motor üzerinde çok ciddi bir fark gözlemledim. Yani işin özü performans istediğiniz zaman S modu gerçekten çok daha verimli. Yakıt tüketimi ile ilgili yorumlar arasında bu konuya da açıklık getirmiş oldum :).

Evet mevzu çok uzadı ve merak edilen rakamlar ise;

E modunda : 3.5 - 4 lt / 100 km arasında

S modunda : 3.9 - 4,5 lt / 100 km arasında

Bu değerler kullanıcıdan kullanıcıya, gidilen hıza ve yolun durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Benim kendi kullanımımda yakıt tüketimini E modunda 3.5, S modunda ise 3.7 olarak gözlemliyorum. Yani bu değerler scooterların yakıt tüketimi değerleri neredeyse.

Bir diğer önemli konuda;

Motorda ki yakıt tüketim bilgisinin tamamen doğru olmadığı yönündeki görüşler, yaklaşık olarak 0,8 lt sapma olduğu yönünde şeklinde hesaplama yapan arkadaşların paylaştığı bilgiler mevcut. Ben şahsen bu şekilde bir ölçüm yada kontrol yapmadım, tabiri caizse aslan besleyen yemini düşünmez mantığındayım :D. Ancak bu şekilde bile olsa en fazla 4.3 lt gibi bir değer çıkıyor karşımıza ki bu bile muadil model ve markalara kıyasla hatta ve hatta Voge DS625X ile bile arasında yakıt tüketimi konusunda ciddi bir fark olmasına neden oluyor.

Son olarak bence alınabilecek en ideal model Voge DS525X olarak yapmış olduğum tercihimden son derece gerek performans gerekse yakıt tüketimi olarak çok memnunum.

Bu konuda sizlerin de deneyimlerini ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Paylaşırsanız sevinirim.

Yanıt yazmak için giriş yapın. Konu okuma herkese açıktır; yazma işlemleri yalnızca üyelere özeldir.